30jul
By: gykkenheimadmin På: juli 30, 2018 In: Politics, Undervisning

Sponsoreret

Det kan godt betale sig at have fokus på sin egen rolle og sine egne evner i situationer, hvor man kan føle sig presset til at skulle præstere. Det gælder både unge og voksne, og måske kan nogle voksne lære lidt af 9. årgang på Sortebakkeskolen i Nørager.

Op til eksamen kan unge blive ramt af nervøsitet. Det kan voksne også, når der eksempelvis venter en jobsamtale eller en præsentation af en ny idé for chefen.

Uanset hvad vi mennesker udsættes for at situationer, hvor vi skal levere en fremlæggelse af høj kvalitet, så kan vi øve os på at blive gode eller bedre. Og det gjorde 9. klasse-eleverne i Nørager denne sommer på et eksamensværksted.

Særligt havde eleverne fokus på præsentationsteknik, hvor de skulle arbejde med deres kropssprog og stemmeføring i forbindelse med eksamen. Det skriver Nordjyske, der også har talt med en af eleverne.

-Når man tager til eksamensværkstedet, tager man ned for at få lavet noget. Man tager ned til andre, som også kommer for at lave deres eksamen. Der er selvfølgelig også tid til sjov og spas, men kun i pauserne, siger Rasmus Bøgh Poulsen fra 9.A til avisen.

Det store fokus på blandt andet præsentationsteknik medførte denne sommer, at eleverne blev mindre nervøse ved eksamen. Derfor har man også besluttet, at den store succes skal gentages næste år.

Eksemplet fra Sortebakkeskolen kan måske give stof til eftertanke hos nogle. I hvert fald er det vigtigt i rigtig mange af livets situationer, at man føler sig tryg og sikker.

Har man svært ved at finde den nødvendige ro og selvsikkerhed, kan man tage et præsentationsteknik kursus, hvor det eksempelvis er muligt at lære om overbevisende kommunikation, kropssprog, klar formidling og meget mere.