31jan
By: gykkenheimadmin På: januar 31, 2022 In: Lifestyle

Sponsoreret

Briketter er skabt til dig, der gerne vil have mest muligt ud af dine anstrengelser, når du skal fyre op i brændeovnen derhjemme. Briketterne er lavet af sammenpresset træ, hvilket kan være fra overskydende træ, for eksempel fra møbelindustrien. Træet i en træbriket bindes sammen af bindemiddel, mest harpiks som naturligt findes i træet. 

 

Er det første gang, du skal i gang med at fyre op i din brændeovn, så får du her en lille og nem guide til, hvordan du gør det bedst muligt, for at få mest ud af dine anstrengelser.

 

For at lave en miljøvenlig forbrænding, er det vigtigt at sørge for, at forbrændingen hurtigt kommer op på en høj temperatur. Små optændingspinde er en super god måde til at få godt gang i ilden, særligt i de tilfælde hvor du skal have gang i en kold ovn. 

 

Sådan gør du: 

 

  1. Start med at ligge briketterne i bunden af ovnen. 
  2. Læg herefter optændingspinde ovenpå, gerne et par håndfulde
  3. Læg en optændingsblok eller et tændbrev, sammen med optændingspindene
  4. Sørg til sidst for at tilføre rigeligt med luft, for at undgå at ilden går ud

 

Husk miljøet når du fyrer op

Det er vigtigt at passe på miljøet, og sørger du for at fyre op på en miljørigtig måde, og med de rigtige produkter, så er dette en lille ting som du nemt kan gøre, hvis du gerne vil forbedre luftkvaliteten i vores omgivelser. 

 

Hos fyr-selv.dk kan du læse mere omkring briketter, og om hvorfor briketter er en god og nem måde at fyre op på i din brændeovn.