04feb
By: gykkenheimadmin På: februar 4, 2022 In: Lifestyle

Sponsoreret

Du ved sikkert godt hvad mohair garn er, men ved du egentlig hvor garnet stammer fra? Overvejer du at begynde at strikke i en sweater eller andet i det fine garn, og er du nysgerrig over hvor garnet stammer fra, så skal du læse med lige her. 

 

Hvor kommer mohair fra?

Mohair kommer fra en helt speciel ged – nemlig Angorageden, som oprindeligt kommer fra Centralasien. Mohairgarn er kendt i hele verden som garn der er meget lækkert og blødt, og mange nyder derfor at strikke forskellige trøjer og tæpper, i det lækre materiale. 

 

Hvad kan jeg lave af mohairgarn?

Du kan lave lige hvad du vil af mohairgarn, du kan også blande det sammen med andre garntyper, for eksempel merinould eller cashmere. Mulighederne er mange, og du bestemmer helt selv, om du vil strikke med mohair alene, eller om du vil blande det sammen med andre kvaliteter. 

 

Sådan vasker du tøj, der er lavet i mohair

Føler du at have brugt evigheder på at strikke en ny trøje, og er den samtidig lavet i mohair, så er det vigtigt at du behandler den rigtigt. Når du vasker den, er det vigtigt at du ikke vasker den sammen med resten af dit tøj. Mohair tåler nemlig ikke de høje temperaturer, ligesom det helst heller ikke tåler en kraftig centrifugering i maskinen. 

 

Skal du vaske mohair, og er det første gang, bør du vaske det separat, særligt hvis garnet er farvet, da overskudsfarven nemt kan “smitte” det andet tøj. Vask helst mohair i hånden, og maks ved 30 grader. Skyl tøjet efter i koldt vand, og lad tøjet tørre liggende, gerne på et tørt håndklæde.