01maj
By: gykkenheimadmin På: maj 1, 2022 In: Politik

Sponsoreret

De fleste voksne danskere drikker dagligt kaffe. I Danmark er vores kaffeforbrug også til den høje side, og derfor anbefales det de fleste at skrue ned for det daglige antal kopper. 

Men en daglig kop, de færreste kan undvære, er morgenkaffen. Dagens første møde med virkeligheden, hvor kroppen stadig er søvndrukken og kører på muskelhukkomelse. 

I en travl hverdag bliver den kop typisk tyret i nakken eller taget med i en termokop, så den kan drikkes sekundært, når man alligevel lige holder for rødt. Den bliver synonym med skrigende børn, havregrødsklatter på bukserne og stress. 

Den kop kan mere.

Tag dig tid

For i disse tider, hvor flere og flere af bliver stressede, kan det være en god idé at have et fast morgenritual – et naglepunkt i hverdagen – når vi ikke lige får mediteret. Her kan kaffen spille ind.

For hvis du køber en ordentlig kaffemaskine og nogle goder bønner, kan hele processen i at lave en kop kaffe blive din daglige meditation. Der er ikke meget zen over at kaste kogende vand over en bunke frysetørret kaffe. 

Kvalitet

En god kaffemaskine kunne være en Moccamaster. Den laver en perfekt kop filterkaffe og holder i mange år. Det er en pålidelig maskine, men hvis noget alligevel skulle gå i stykker, er Moccamaster reservedele nemme og billige at anskaffe sig. 

Bønnerne bør også være af kvalitet du kan være dig selv bekendt. Her anbefales det at sætte sig ind i, hvilken kaffe man foretrækker, og købe en pose fra en specialbutik. 

Det betyder ikke, at du altid skal drikke gourmetkaffe, men dagens første kop bør være af øverste hylde. På den måde holder posen også længe. Så kan du tillade dig at bruge lidt flere penge på bønner fra en fjern verdensdel.