04maj
By: gykkenheimadmin På: maj 4, 2022 In: Politik

Sponsoreret

Døjer du med fugt i husets sokkel, eller måske på husets ydermur? Så bør du overveje om et drænrør og et omfangsdræn ikke er en god ide. I denne artikel kan du blive lidt klogere på, om et omfangsdræn er noget du bør investere i, og hvorfor det er nødvendigt at undgå unødvendig fugt i dit hus. 

Hvad er et omfangsdræn? 

Et omfangsdræn er et system, der har et bestemt formål, nemlig at lede vandet væk fra dit hus. Omfangsdrænet kan helt enkelt, sammenlignes med en slags tagrende, som i stedet for at hænge på huset, graves ned i jorden langs husets ydermur. 

Hvornår er det en god ide at installere et omfangsdræn? 

Hvis der er fugt i huset, kan dette medføre nogle store skader, og kan i den sidste ende, medføre store konsekvenser, for både dig og din familie. Fugt kan nemlig, over tid, udvikle sig til skimmelsvamp, hvilket giver et meget sundhedsskadeligt indeklima i dit hus. 

Hvad koster et omfangsdræn rundt om huset? 

Et omfangsdræn rundt om dit hus, er ikke en helt billig affære. Prisen afhænger ofte af, hvordan jordforholdene er rundt om dit hus, samt hvor dybt omfangsdrænet skal ned i jorden. Hvor stort dit hus er, spiller selvfølgelig også en afgørende rolle for hvor meget omfangsdrænet koster, hvorfor det altid er en god ide, at indhente nogle forskellige tilbud forskellige steder.

Skal du have anlagt et omfangsdræn, kræver det en helt særlig ekspertise, hvorfor arbejdet altid bør blive udført af en autoriseret kloakmester.