15apr
By: gykkenheimadmin På: april 15, 2018 In: Lifestyle

Sponsoreret

Katte har godt af at være udenfor. Og hvis du har lyst til at give din kat muligheden og friheden til selv at kunne vælge, hvornår den vil være inde eller ude, kan du med fordel sætte  en kattelem i døren til eksempelvis dit bryggers. Men katte kan have behov for hjælp til at lære kattelemmen at kende. 

Selvom katte kan mange ting på egen hånd, kan de have brug for din hjælp til at lære noget nyt. De nysgerrige små væsner undersøger mange ting selv, men de kan ikke nødvendigvis regne ud, hvordan en kattelem fungerer. 

Hvis din kat plejer at bevæge sig udenfor på egen hånd, kan den med tiden også lære at bruge kattelemmen selv, så du slipper for at skulle åbne og lukke døren for den, når den vil ind og ud. 

Det kan være en god idé at hjælpe katten på vej. Ifølge Kattens Værn kan du eksempelvis træne din kat i at bruge kattelemmen. Sæt eksempelvis lemmen fast, så den står helt åben hele tiden de første par dage, så katten har fri passage. Du kan også lade lemme stå lukket og putte katten igennem, hvorefter den får en belønning. Ligesom med det meste andet dyretræning. 

Har du ikke sat en kattelem op endnu, er der mange muligheder for det. Find kattelem her.