27feb
By: gykkenheimadmin På: februar 27, 2020 In: Politik

Sponsoreret

Barolo vinen er uden tvivl den mest kendte vin fra Piemonte. Den produceres i støvlelandet og betragtes som kongen af italiensk vin. Vinen dyrkes på et 1.200 hektar stort område på bakkerne omkring den lille by Barolo, som har givet navn til vinen.

Gammel vin på nye flasker

Vinen fra Barolo har en lang historie bag sig. Den kan spores helt tilbage til 1700-tallet, hvor den oprindeligt var en sød vin. I 1800-tallet kom en fransk vin-mager ved navn Louis Oudart til Barolo for at hjælpe med at få en bedre kvalitetsvin. Han formåede at få fremstillet en langt mere tør vin – den Barolo vin, som kendes i dag.

Barola vinens ædle druer

Rødvinen fremstilles af den ædle Nebbiolo drue. Denne druesort skal dyrkes på særlige jordbundsforhold, der skal indeholde kalkholdig mergel, jernholdig kalk og sand. Drueklaserne har brug for en lang modning, som derfor først slutter i slutningen af november.

Den lange vej til dig

En Barolo vin lagres i 3 år, hvoraf de 2 år er på fad, inden den bliver sendt videre ud i verden. Under modningen får den et smukt og karakteristisk rustrødt skær. Når vinen er 5 år, bliver den mærket som en Riserva. Typisk kan en Barola vin stå på vinreolen i 10 til 20 år.

Barolo vin og mad

Det er en kraftig vin med et væld af aromaer, bærnoter og mørke frugter. Derfor får den de optimale forhold, når den serveres til eksempelvis kødretter, pastaretter og risotto.