28apr
By: gykkenheimadmin På: april 28, 2020 In: Praktisk

Sponsoreret

Det kan for mange være det store spørgsmål, når der skal købes en kompressor. Der er flere ting, som er vigtige at have for øje. Det kan du læse mere om her.

Noget af det vigtigste er den effektive luftmængde. Egentlig er det vigtigste i sig selv ikke kompressoren, men hvad luften fra kompressoren skal bruges til. Er det luftværktøj eller maskiner, står der tit angivet en anvendt luftmængde. Du skal da være sikker på, at kompressoren konstant kan afgive luftmængden for at få det optimale ud af udstyret. Bruger udstyret for eksempel 300 liter i minuttet, skal du være sikker på, at den effektive afgivet luftmængde overstiger dette.

Her er der nogle punkter, som du skal tage stilling til, inden du køber en kompressor:

  • Tankstørrelse: Fortæller noget om den tid kompressoren kan køre, uden at den starter, da der er komprimeret luft i tanken. Dette vil dog også få en indflydelse på vægt og massefylde.
  • Udformningen af kompressoren: Skal der være hjul på, skal den køre på benzin eller skal den være støjsvag?
  • Strøm: Vær sikker på, at du har strøm nok til at køre med kompressoren.
  • Støj og decibel: De fleste ønsker en støjsvagmodel. Jo mere støjsvage de er jo dyrere bliver de ofte.
  • Hvor meget skal den anvendes? En standard kompressor er ikke lavet til at køre konstant. Så vil den brænde sammen. Har du et konstant behov, skal du i stedet købe en skruekompressor.
  • Vedligeholdelse: Tjek for olien på olieholdige modeller.