30maj
By: gykkenheimadmin På: maj 30, 2022 In: Politik

Sponsoreret

En havefest er en dejlig uhøjtidelig måde at holde fest på. Er sæsonen rigtig, kan man holde alt fra motorcykeltræf til det fineste bryllup. Men hvordan smækker man lige sådan en havefest sammen?

Vil du have en havefest, kræver det, at du tager stilling til, hvilket arrangement du vil holde. 

Temafesten

Haven står som et blankt lærred. En have kan i princippet være, hvor som helst og bruges af, hvem som helst. Derfor er havefesten den ideelle baggrund for en temafest. Blandt klassikerne er der fester med Hawaiitema, men mulighederne er uendelige. 

En god temafest kræver, at folk kommer udklædte og, at papirtallerkener matcher temaet, men en perfekt temafest kræver i den grad noget af værten. Holder du temafest i haven, bør du gå ind med parolen ’alt eller intet’.

Der skal smæk på drengen, når du pynter op, og udtrykket ’for meget’ eksisterer ikke i dag.

Stående eller siddende? 

Haven kan være en klassisk setting til det traditionelle bryllup, hvor alle sidder ved hvide duge bag deres bordkort. 

Men haven kan også danne scenen for den mindre uformelle fest som en reception eller en barnedåb. Her er det mere oplagt at invitere sine venner til en stående fest. En stående fest kræver, at du lejer en håndfuld runde højborde – stadig med hvid dug – og sætter menuen efter noget, der ikke kræver, at man sidder ned med kniv og gaffel. 

Hvis uvejret kommer

Desværre kan man ikke altid regne med, at det ikke regner. Holder man en havefest, er det derfor en god idé at anskaffe sig en pavillon eller to, hvis der ikke er mulighed for at søge tilflugt i huset. 

En pavillon kan også være en god tilføjelse, hvis man har inviteret ældre gæster, der kunne nyde godt af at trække ind i skyggen.