30sep
By: gykkenheimadmin På: september 30, 2022 In: Politik

Sponsoreret

En fisketur kan være lige det filter, der fjerner støj fra vores overophedede hverdagshjerne. Det passer perfekt som en soloaktivitet, hvor du står i dine egne tanker og hører naturen hviske til dig, men er også en fantastisk måde at tilbringe tid sammen med venner og familie. Her kommer ofte et konkurrenceelement ind. 

Verdens vand er jo fuld af mange fisk, og når du tager afsted, kan du ikke bare sige, at du vil fange fisk. Hver fisk, hver sin teknik. Du skal altså planlægge hjemmefra, hvad du vil kroge. 

Og hvorfor ikke prøve kræfter med ferskvandets rovdyr: Gedden. 

Hvad er en gedde?

En gedde er en stor, aflang, grøn rovfisk. Den lever i danske søer og åer, hvor den jager andre ferskvandsfisk og små ællinger. Gedden er en sublim spisefisk, så den fanges altså ikke kun for sporten i det. 

Hvordan fanger jeg en gedde?

En gedde er en rovfisk, og vil derfor aktiv jage sit levende bytte. Du kommer derfor ikke langt med at lade en orm ligge og flyde i vandet. Det kræver arbejde. Du skal kaste linen ud, for at trække den tilbage igen.

Derfor skal det udstyr, du bruger, også være noget, der er meget synligt i vandet, så det tiltrækker geddens opmærksomhed. Typisk bruger lystfiskere en spinner, der som en torpedo med en propel for enden flyver gennem vandet. 

Alternativt kan du også bruge en ’Danny the Duck’ fra Westin. Her er er krogen sat på en lille gummiælling med svømmefødder, der spræller, når du trækker den gennem vandet. 

Ællingen kræver, at du kan få lokket gedden op til vandoverfladen. 

Kyst eller båd

Det er en god idé at stille sig stabilt, når du fisker gedde, da den kæmper med mange kræfter. Du kan med fordel fiske fra vandet iført waders.