By: gykkenheimadmin På: oktober 27, 2022 In: Politik

Sponsoreret

Det er ikke altid nemt for enhver at erkende, når det er tid at få briller. De fleste mennesker trækker det ud så langt de kan, og køber først briller, når det virkelig bliver nødvendigt. 

Men faktisk er der utrolig mange gener forbundet med ikke at kunne se ordentligt. Mange af generne lægger du måske ikke selv mærke til i hverdagen, men de kan alligevel godt irritere dig og forringe din livskvalitet.

Det er jo næsten dumt, når generne nemt kan undgås ved, at du smutter forbi din lokale optiker, for eksempel optiker Frederiksberg, og får et par nye briller. 

Bliver du hurtigt træt i øjnene?

Det er belastende for dine øjne, når de ikke kan se ordentligt. Hvis du ved dagens udgang kan mærke, at dine øjne er meget trætte og næsten gør ondt, kan det skyldes, at dine øjne har skulle arbejde ekstra meget, for at kunne se i løbet af dagen. 

Har du tit hovedpine?

Hovedpine er et meget almindeligt tegn på, at dit syn er blevet dårligere. Særligt langsynethed er en kendt årsag til hovedpine. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din hovedpine skyldes at du har dårligt syn, kan du prøve at teste det af. 

Sæt dig med en bog, din computer eller telefon, og læs intensivt i en time eller to. Hvis du får hovedpine i mellemtiden eller kort efter, så skyldes det nok, at du trænger til briller. 

Du strækker armen ud, når du skal læse på din telefon

Hvis du strækker din arm og holder teksten længere væk fra dit ansigt, når du læser, er det fordi du ikke længere kan se tydeligt på nært hold. Det er en naturlig udvikling af synet, men det bør afhjælpes med briller, så det ikke irriterer.